Et bæredygtigt kæledyrsliv

Hunden er vores bedste ven, men desværre også en klimasynder. Vi kan heldigvis gøre noget ved det!

Problemet er reelt det, som vores firbenede ven spiser. Det traditionelle hundefoder med fx oksekød eller lam har et højt klimaaftryk. Og hvis foderet tilmed er lavet af kød, som vi mennesker kunne have spist, så koster det ekstra i klimaregnskabet.

Globe Buddy vil derfor inspirere til et mere bæredygtigt kæledyrsliv. 

Hvad gør vi?

  • Vi går nye veje og prioriterer mindre klimabelastende råvarer. Det gør vi med gode samarbejdspartnere, og vi bruger så vidt muligt råvarer fra Europa. 
  • Vores foder og godbidder laves på produktionsanlæg helt eller delvist drevet af solceller. 
  • Kassen til Globe Buddy Blue har vi fået designet til vores indhold, så der er minimalt med tom luft i. Det koster nemlig på CO2-regnskabet, når man sender alt for meget tom luft.
  • Pap, karton og papir til emballage skal enten være FSC- eller PEFC-certificeret. På den måde støtter vi bæredygtig skovforvaltning. Kassen til Globe Buddy Blue er lavet i Danmark og FSC-certificeret med over 80% genanvendt materiale. Vores emballage kan ved korrekt affaldssortering indgå i et cirkulært kredsløb.
  • Vi vælger helst tryksager, der er miljømærket, fx med Svanemærket. Vi går op i, at leverandører anvender klimavenlig produktion.

Vi arbejder primært med verdensmål nr. 12 (ansvarligt forbrug og produktion) og delemålene 12.2, 12.3, 12.5 og 12.6. Vores indsats bidrager dog også indirekte til flere af de andre grønne verdensmål, f.eks. nr. 14 (livet i havet) og nr. 15 (livet på land).

Hvad ved vi?

Vi har i projektforløbet Rethink Business 4 – Cirkulær forretningsudvikling fået beregnet vores klimaaftryk for fuldfoderet Globe Buddy Blue. De første beregninger er siden blevet udbygget af miljøkonsulenter i Provice og verificeret af ClimatePartner

Hvorfor er det vigtigt?

Måske tænker du, at det ikke betyder det store for klimaet, hvad din hund spiser. Bare husk på, at din hund har mange firbenede venner.

Alene i Danmark er vi så heldige at have 800.000 hunde. I Tyskland har de glæde af 11 mio. hunde, og i hele Europa er der 90 mio. dejlige vovser. 

En undersøgelse fra Technische Universität Berlin viser, at en hund i gennemsnit udleder 8,2 tons CO2 i sin levetid. Det svarer til udledningen af ​​drivhusgasser fra 13 tur-retur-flyvninger fra Berlin til Barcelona.

Derfor gør det en forskel, når du vælger bæredygtigt.

Verdensmål nr. 17

Globe Buddy arbejder også med verdensmål nr. 17, der fokuserer på nye og stærke partnerskaber. Vi deltager bl.a. i offentligt støttede projekter.  

 
Globe Buddy har deltaget i projektet Rethink Business 4 – Cirkulær forretningsudvikling.

I projektet Rethink Business 4 – Cirkulær
forretningsudvikling har vi arbejdet med ressourceanvendelse, klimaaftryk, produktudvikling og CO2-reduktion.

Her kan du læse om vores projekt.

Konsulent på projektet: Provice.

Globe Buddy har fået støtte fra SMV:Grøn.

I projektet vi fået støtte til rådgivning og investering med fokus på certificerings- og mærkningsordninger. ClimatePartner har verificeret produkternes CO2-aftryk og vores klimakompensation.

Konsulent på projektet: Provice

Globe Buddy har fået støtte fra Beyond Beta: Food & Bio Incubator.
Vi er udvalgt til at deltage i Beyond Beta: Food & Bio Incubator. Det er et ambitiøst projektforløb, hvor vi sætter yderligere fokus på vores bæredygtige forretningsmodel. 

 

Emballage med omtanke

Vi skal vise omsorg for miljøet og forsøge at nedbringe emballagespild. Det gør vi sammen med leverandører og samarbejdspartnere, men du kan også gøre en forskel i hjemmet. Har du spørgsmål til vores emballage, eller et forslag til forbedring, så kontakt os her.

Vi har tilmeldt os MiljøvenligPakning.

 

Globe Buddy støtter MiljøPakning