Nytår – sådan hjælper du din hund.

Nytår med hund: 5 gode råd

For vores firbenede venner kan nytårsaften med knald og brag være lidt for overvældende, og desværre for nogle hunde også angstprovokerende. 

Dyr trives godt med rutiner, vante rammer og fredelige omgivelser. Alt sammen noget, som ikke rimer på fyrværkeri, fest og mange gæster. Men heldigvis kan du gøre aftenen lidt mere hundevenlig. Vi har samlet 5 gode råd til dig.

1. Luft hunden tidligt på dagen

Luft gerne din hund så tidligt som muligt på nytårsdag. Gåturen må gerne være lang, og længere end I plejer. På den måde vil hunden have mere brug for hvile om aftenen, og kan have lettere ved at slappe af, når først skuddene begynder.

Husk snoren, så hunden ikke stikker af, hvis den skulle blive forskrækket over uvante lyde.

2. Lav et sikkert sted til hunden

Sørg for at hunden har et roligt og mørkt sted, hvor den kan trække sig tilbage, hvis den ønsker det.

Du kan lave en slags hule med tæpper og legetøj, som giver den en form for tryghedsfølelse.

Nogle hunde vil gerne gemme sig under en sofa eller et bord, andre foretrækker at gemme sig på badeværelset, hvilket også er godt, da det ofte er mere lydisoleret.

3. Giv hunden godbidder

Det kan være en god idé at give hunden nogle lækre godbidder eller en anden form for snack.

Normalt bør du ikke give for mange godbidder, men din hund må godt forbinde nytårsaften med snacks og hygge, så det er helt fint med lidt ekstra forkælelse.

Det har en beroligende effekt, og det afleder samtidig hundens opmærksomhed fra den ubehagelige larm uden for.

4. Vær en god ven

Hunde bør som udgangspunkt ikke være alene nytårsaften. Vi anbefaler, at du bliver hjemme ved din hund, og på den måde sikrer trygge rammer. 

Snak med og klap din hund på samme måde, som du plejer. Det er bedst, du selv opfører dig så normalt som muligt og ignorerer fyrværkeriet.

5. En beroligende hundefilm

Forskning viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på familiens bedste ven. Du kan derfor overveje at vise den beroligende hundefilm A New Year's Tail lavet af Waoo til hundeejere.

Filmen er på hele 10 timer. Ligesom mennesker kan bruge tv til at slappe af, så reagerer hunde også afslappende på filmsekvenser.

Hvad med medicin?

Hvis du har en hund, der har tendens til at blive alvorligt påvirket af nytårsangst, kan medicin være oplagt. Du skal kontakte en dyrlæge i god tid forinden for at få recept på beroligende medicin. 

Der findes mange forskellige typer af medicin, så det vil oftest være muligt at finde det rette produkt til netop din hund.

Globe Buddy ønsker alle to- som firbenede et godt og sikkert nytår.

Tilbage til blog