Et bæredygtigt kæledyrsliv? Sådan minimerer du hundens klimaaftryk.

Sådan minimerer du hundens klimaaftryk

Klimadebatten har ramt din firbenede vens hundeskål. Hunde spiser nemlig masser af foder baseret på kød, og det belaster klimaet.

Det anslås, at en hund af gennemsnitsstørrelse udleder 770 kg CO2 om året, og for en af de større hunde endda helt op 2.500 kg. 

Nedenfor har vi listet nogle af de ting, du kan gøre for at mindske dit kæledyrs poteaftryk på klimaet.

3 ting du kan gøre

🐄 Spring oksekødet over. Hunde har et stort CO2-poteaftryk, primært på grund af deres kødforbrug. Oksekød er den største synder, så det gør en forskel, når du fjerner eller reducerer det fra din hunds kost.

Du kan i stedet vælge foder med ingredienser, der har et mindre klimaaftryk, fx fisk, insekter eller diverse grøntsager. Det er en fantastisk måde at skære ned på dit kæledyrs klimaaftryk.

🐟 Drop tanken om fine kødudskæringer. Får din hund foder baseret på fx oksekød eller fisk, så overvej om det virkelig er nødvendigt, at der er brugt fine kødudskæringer, som du selv kunne have spist til aftensmad.

Spørgsmålet er også, om de flotte kødbilleder på mange emballager reelt afspejler det, som er i posen!

Vi bruger til Globe Buddy Blue næringsrige proteindele fra fiskens krop og hoved, efter der er skåret flotte fileter af fisken til menneskemad.

På den måde bidrager vi til at minimere madspild i fødevareindustrien.

💩 Husk høm høm posen og saml op efter din hund. Det er en af de nemme, men alligevel værd at tage med.

Din hunds afføring kan nemlig være skadeligt for miljøet. Brug gerne biologisk nedbrydelige poser, så vi reducerer brugen af plast.

Hvad gør du i hverdagen?

👉 Del dine tips på vores Facebook og Instagram

Tilbage til blog